Receptek kezdőknek és haladóknak.

Hideg őszibarackleves

Jockó
Jockó
2020.04.09 09:47
Hideg őszibarackleves

A gyümölcslevesek jóformán szezontól függetlenül mindig jól tudnak esni az embernek. Energiát adnak, nem akarnak tolakodóan édesek lenni, sem pedig túlzottan sűrűnek tűnni ahhoz, hogy desszert legyen belőlük. Így akár már ízlésnek megfelelően tízóraira is fogyaszthatók, de ugyanúgy egy-egy nyári napon könnyed és kellemes vacsoraként is felszolgálhatók.

Édesanyám kötetéből most a baracklevest emelem ki, mert akár konzerv barackból is könnyedén elkészíthető.

Elkészítési idő: kb. 20-25 perc

Hozzávalók

  • 80dkg hámozott, kimagozott őszibarack
  • 3,5dl őszibarackos joghurt
  • 1l tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 kiskanál fahéj

Elkészítés

  1. Készítsünk vaníliapudingot.

  2. A barackot turmixoljuk össze a tejjel, majd keverjük össze a joghurttal, fahéjjal, majd a pudinggal.

  3. Tálalás előtt jól hűtsük le, barack szeletekkel díszíthetjük.