Receptek kezdőknek és haladóknak.

Mozzarellás padlizsán tekercsek, fokhagymás spagettivel

Jockó
Jockó
2020.04.01 15:40
Mozzarellás padlizsán tekercsek, fokhagymás spagettivel

Könnyen és kevés zsírral is elkészíthető. Különösen ajánlott azokra a tavaszi napokra, amikor jól esik a teraszon elfogyasztani a frissen sült ételeket.

Elkészítési idő: kb. 40-45 perc.

Hozzávalók / 4 adag

  • 500g padlizsán
  • 300g mozzarella
  • 300g spagetti tészta
  • 10dkg bacon
  • 2,5 dl tej
  • 4 ek. olívaolaj
  • fokhagyma
  • gyros fűszerkeverék vagy zöldfűszerek ízlés szerint

Elkészítés

  1. A megmosott padlizsánt vékony szeletekre vágjuk és 2 evőkanál olajon mindkét oldalát megpirítjuk.
  2. Félretesszük, kevés gyros fűszerkeverékkel megszórjuk.
  3. 200 mozzarellát szeletekre vágunk és a kihűlt padlizsánokba tekerjük, majd hajtottfelével lefelé egy hőálló edénybe tesszük.
  4. A 2,5 dl tejet hideg tejet vízzel elkeverve és ízlés szerint keveset fűszerezve a padlizsán tekercsekre öntjük.
    200 fokos sütőben 30 percig sütjük.
  5. Ezalatt a spagetti kényelmesen kifőzhető, illetve 2 ek. olajon a csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a főtt tésztát és a 100g kis kockákra vágott mozzarellát, összemelegítjük, majd rámorzsolunk fokhagymát vagy megszórhatjuk fokhagymaporral is.
  6. Jól átkeverjük és a kisült padlizsánnal tálaljuk. Jó étvágyat!