Receptek kezdőknek és haladóknak.

Póréhagyma felfújt

Jockó
Jockó
2020.04.06 17:13
Póréhagyma felfújt

A hagymafélék családjában az egyik modern kedvenc, a póréhagyma, amely ugyan rokonságban van a fokhagymával és a vöröshagymával, mégis lényegesen lágyabb, kevésbé könnyeztet meg szeletelés közben, és az érzékeny gyomrúak is bátran fogyaszthatnak belőle.

Könnyen és gyorsan elkészíthető, igen ízletes és tápláló főétel.

Elkészítési idő: kb. 30-45 perc

Hozzávalók / 4 adag

  • 4 szál póréhagyma
  • 20 dkg sovány füstölt hús
  • 3 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 2,5 dl tejföl
  • 5dkg frissen reszelt parmezán sajt
  • Só és bors
  • Cayenne-bors
  • Őrült szerecsendió
  • Vaj a tálhoz

Előkészítés

  1. A póréhagymát megmossuk, megtisztítjuk és kb. 3 cm vastag karikákra vágjuk;

  2. forrásban lévő bő, sós vízben 3 percig blansírozzuk,

  3. szitán átszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd le is csepegtetjük.

  4. A füstölt húst kis kockákra vágjuk,

  5. majd egy tűzálló tálat kivajazunk.

Elkészítés

  1. A tojást a tojássárgájával, a tejföllel, a parmezán sajttal, a sóval és a borssal, a szerecsendióval és a Cayenne-borssal felverjük.

  2. A póréhagymát a tűzálló tálba tesszük, meghintjük a füstölthúskockákkal;

  3. leöntjük a felvert tejfölös tojással;

  4. előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 40 percig sütjük.

A sütőből kivéve rögtön, tűzforrón tálaljuk.