Receptek kezdőknek és haladóknak.

Egyszerű spárgaleves

Jockó
Jockó
2020.04.14 18:36
Egyszerű spárgaleves

A spárga körül a konyhában mindig olyan mítosz kering, miszerint nehéz elkészíteni vagy nehezen fogyasztható. Nos, igazából 1-2 apróságra kell csak odafigyelni a felhasználásnál és máris könnyed és tápláló ételt varázsolhatunk belőle az asztalra.

Elkészítési idő: kb. 35 perc

Hozzávalók

  • 35dkg spárga
  • 2 szem burgonya
  • Só, őrölt bors, csipetnyi cukor
  • 1 tyúkhúsleves-kocka
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojássárgája
  • Petrezselyem
  • Zsemle a tálaláshoz

Elkészítés

  1. A megtisztított spárgát meg a meghámozott burgonyát egészen apró darabokra vágjuk és egy mély, tűzálló tálba töltjük.

  2. Megsózzuk, borsozzuk, leheletnyi cukorral ízesítjük.

  3. 1 deci vizet öntünk rá és lefedve pároljuk 10 percig.

  4. Ezután turmixoljuk és annyi vizet öntünk rá, hogy 1,2 liternyi levest kapjunk.

  5. A húsleveskockát belemorzsoljuk és ismét lefedve még 5 percig főzzük, majd 5 percig állni hagyjuk.

  6. Közben egy levesestálban a tejszínt a tojássárgájával simára dolgozzuk és kevergetve a levest rászűrjük.

  7. Petrezselyemmel megszórjuk és pirított zsemlekockával tálaljuk.