Receptek kezdőknek és haladóknak.

Jockó
Jockó
2020.04.14 18:36
Egyszerű spárgaleves

A spárga körül a konyhában mindig olyan mítosz kering, miszerint nehéz elkészíteni vagy nehezen fogyasztható. Nos, igazából 1-2 apróságra kell csak odafigyelni a felhasználásnál és máris könnyed és tápláló ételt varázsolhatunk belőle az asztalra.

Elkészítési idő: kb. 35 perc

Jockó
Jockó
2020.04.09 09:47
Hideg őszibarackleves

A gyümölcslevesek jóformán szezontól függetlenül mindig jól tudnak esni az embernek. Energiát adnak, nem akarnak tolakodóan édesek lenni, sem pedig túlzottan sűrűnek tűnni ahhoz, hogy desszert legyen belőlük. Így akár már ízlésnek megfelelően tízóraira is fogyaszthatók, de ugyanúgy egy-egy nyári napon könnyed és kellemes vacsoraként is felszolgálhatók.

Édesanyám kötetéből most a baracklevest emelem ki, mert akár konzerv barackból is könnyedén elkészíthető.

Elkészítési idő: kb. 20-25 perc

Jockó
Jockó
2020.04.07 13:55
Gombás-sárgarépás karalábéleves

A karalábéleves önmagában is egy isteni előétel. De miért ne lehetne belőle mégfinomabb főétel? Bolondítsuk meg más zöldségekkel és a mindig nyerő champion gombával. Még több zamat érdekében válasszuk a barna gombát.

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Jockó
Jockó
2020.04.06 17:13
Póréhagyma felfújt

A hagymafélék családjában az egyik modern kedvenc, a póréhagyma, amely ugyan rokonságban van a fokhagymával és a vöröshagymával, mégis lényegesen lágyabb, kevésbé könnyeztet meg szeletelés közben, és az érzékeny gyomrúak is bátran fogyaszthatnak belőle.

Könnyen és gyorsan elkészíthető, igen ízletes és tápláló főétel.

Elkészítési idő: kb. 30-45 perc

Jockó
Jockó
2020.04.03 10:03
Töltött zeller – férfiaknak való

Ezt a receptet különösen ajánljuk azoknak az uraknak, akik a sok munka mellett a kedvesük igényeit is szem előtt tartják. A zeller férfiakra gyakorolt jótékony hatása mellett ízletes és laktató is.

Elkészítési idő: kb. 45-60 perc

Mozzarellás padlizsán tekercsek, fokhagymás spagettivel

Könnyen és kevés zsírral is elkészíthető. Különösen ajánlott azokra a tavaszi napokra, amikor jól esik a teraszon elfogyasztani a frissen sült ételeket.

Elkészítési idő: kb. 40-45 perc.

Jockó
Jockó
2020.03.28 17:41
Édes palacsinta alaptészta

Évekig kísérleteztem a tökéletes palacsinta tészta elkészítésével. Végül Anyukám receptje lett a nyertes, ebben még sohasem csalódtam, sohasem ragadt le, és nem szakadt szét. Mi legszívesebben saját készítésű barack- illetve narancslekvárral szeretjük. Kb. 10-11 db palacsinta lesz belőle. Ez függ a palacsintasütő méretétől. Az enyém jó nagy :-)

Jockó
Jockó
2020.03.25 10:26
Színes sonkás tésztasaláta

Maradékfelhasználónak is szuper, de olyan finom, hogy érdemes miatta friss tésztát főzni. :)